r1ch.net forums
* Home Help Search Login Register
r1ch.net  |  r1ch.net stuff  |  R1Q2  |  Topic: problem with compiling ref_gl
Pages: 1 [2]  All
Print
Author Topic: problem with compiling ref_gl  (Read 11160 times)
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #15 on: June 19, 2007, 04:56:38 am »

mhh, script is working now, but still same failure at compiling ref_gl:
../../ref_gl/gl_draw.c:530: fatal error: opening dependency file .depends/gl_draw.d: No such file or directory

seems like your script doesn't build dependencies for the ref_gl???
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #16 on: June 19, 2007, 05:07:45 am »

ok, i added ref_gl on my own and it seems to work...

will post if the complete process works in some minutes!
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #17 on: June 19, 2007, 05:23:18 am »

it works! its really great!

only problem: some tga-files seem to be invalid...

but i think this hasnt something to do with r1q2

THX for your help!
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #18 on: June 19, 2007, 05:44:18 am »

ah, i forgot: if someone has the same problem: here my makedeps.sh script (which includes the dependencies of ref_gl):

Code:
#!/bin/sh
rm -rf client/.depends
mkdir client/.depends
for i in ../client/*.c; do gcc -MM $i > $PWD/client/.depends/`basename $i`.d; done
for i in $PWD/client/.depends/*.c.d; do mv $i `echo $i | sed -e 's/\.c\.d/\.d/g'`; done
echo Done client.
rm -rf game/.depends
mkdir game/.depends
for i in ../game/*.c; do gcc -MM $i > $PWD/game/.depends/`basename $i`.d; done
for i in $PWD/game/.depends/*.c.d; do mv $i `echo $i | sed -e 's/\.c\.d/\.d/g'`; done
echo Done game.
rm -rf r1q2ded/.depends
mkdir r1q2ded/.depends
for i in ../server/*.c; do gcc -MM $i > $PWD/r1q2ded/.depends/`basename $i`.d; done
for i in $PWD/r1q2ded/.depends/*.c.d; do mv $i `echo $i | sed -e 's/\.c\.d/\.d/g'`; done
echo Done r1q2ded.
rm -rf ref_gl/.depends
mkdir ref_gl/.depends
for i in ../ref_gl/*.c; do gcc -MM $i > $PWD/ref_gl/.depends/`basename $i`.d; done
for i in $PWD/ref_gl/.depends/*.c.d; do mv $i `echo $i | sed -e 's/\.c\.d/\.d/g'`; done
echo Done ref_gl.
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #19 on: June 19, 2007, 07:49:59 am »

ah, it seems that it has still something to do with r1gl...

       ---------------------- DirectFB v0.9.24 ---------------------
             (c) 2000-2002  convergence integrated media GmbH 
             (c) 2002-2004  convergence GmbH                   
        -----------------------------------------------------------

(*) DirectFB/Core: Single Application Core. (2006-10-13 15:40)
(*) Direct/Memcpy: Using MMXEXT optimized memcpy()
(!) Direct/Util: opening '/dev/fb0' failed
    --> No such device
(!) DirectFB/FBDev: Error opening framebuffer device!
(!) DirectFB/FBDev: Use 'fbdev' option or set FRAMEBUFFER environment variable.
(!) DirectFB/Core: Could not initialize 'system' core!
    --> Initialization error!
SDL Init failed: DirectFBCreate: Initialization error!

==== ShutdownGame ====
Error: SDL Init failed: DirectFBCreate: Initialization error!

what can i do against this?
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #20 on: June 19, 2007, 08:06:46 am »

ok, sorry, i solved that SDL problem... but still there are 2 lines left:


dlopen(): /home/elixxx/quake2/./baseq2/gamei386.so: undefined symbol: Sys_DebugBreak
Attempting to load with lazy symbols...ok

and

ERROR: LoadTGA: (env/unit1_rt.tga): Pointer passed end of file - corrupt TGA file


think first one is not a problem, but may of interest for you, R1CH...
but 2nd... i do not know how to solve it, must depend on ref_gl or the opengl modus at general...
i can see that quake works in softx modus, but in softx modus all is colored and so on (doesn't really work), and of course i want to play in opengl modus...
Logged
turol
Member

Posts: 10


« Reply #21 on: June 19, 2007, 09:16:01 am »

Code:
#!/bin/sh
rm -rf client/.depends
mkdir client/.depends
...snip...

You don't need to do that, just create the directories. The build will create the dependency files automatically.
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #22 on: June 19, 2007, 09:27:55 am »

You don't need to do that, just create the directories. The build will create the dependency files automatically.


ok, i just continued, what others did before Wink

but, thanks!
Logged
incith
Member

Posts: 27



« Reply #23 on: June 19, 2007, 02:16:19 pm »

You don't need to do that, just create the directories. The build will create the dependency files automatically.
Ah.  So it does.
Logged
incith
Member

Posts: 27



« Reply #24 on: June 19, 2007, 02:34:10 pm »

ok, sorry, i solved that SDL problem... but still there are 2 lines left:


dlopen(): /home/elixxx/quake2/./baseq2/gamei386.so: undefined symbol: Sys_DebugBreak
Attempting to load with lazy symbols...ok
This can be 'solved' by commenting out, roughly, line 489 in game/q_shared.h:
Code:
//void  Sys_DebugBreak (void);
(The two // comment this line).  Then recompile everything.  Not a big deal tho like you said.
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #25 on: June 20, 2007, 06:30:06 am »

ok, i'll try it... someone an idea whats wrong with the corrupted files?
Logged
xZm`
Member

Posts: 22


« Reply #26 on: June 21, 2007, 05:58:38 am »

noone an idea? :8
Logged
Pages: 1 [2]  All
Print
r1ch.net  |  r1ch.net stuff  |  R1Q2  |  Topic: problem with compiling ref_gl
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines