r1ch.net forums
* Home Help Search Login Register
r1ch.net  |  r1ch.net stuff  |  Anticheat  |  Topic: anticheat crash using software renderer
Pages: [1]
Print
Author Topic: anticheat crash using software renderer  (Read 6285 times)
mhanor
Member

Posts: 120


« on: September 22, 2007, 01:21:45 pm »

i'm using r1q2 with the software renderer and after entering a connect command, just after the game writes "loading anticheat", the game exists with the window box "Failure code (0x80000009)", every time

I'm using the latest version of r1q2+anticheat

R1Q2Updater v0.0.6
(c)2004 r1ch.net

Connecting...
Checking versions:
  r1q2.exe (Win32 Client): already up to date (b7392)
  r1q2.pdb (Debugging Symbols for Win32 Client): already up to date (b7392)
  dedicated.exe (Win32 Dedicated Server): not installed
  dedicated.pdb (Debugging Symbols for Win32 Dedicated Server): not installed
  r1q2ded (Linux Dedicated Server (for new mods)): not installed
  r1q2ded-old (Linux Dedicated Server (for old mods)): not installed
  r1q2ded-x86_64 (Linux Dedicated Server (x86-64)): not installed
  anticheat.dll (Win32 r1ch.net anticheat module): already up to date (Smiley)
  ref_r1gl.dll (Win32 R1GL): already up to date (0.1.5.39r)
  ref_r1gl.pdb (R1GL Debug Symbols): already up to date (0.1.5.39)
  dbghelp.dll (Microsoft Windows Image Helper): already up to date (6.6.3.5)
Press ENTER to exit.


this anticheat solution works only with opengl renderers? I have no problem playing in software r1q2 on servers without anticheat
« Last Edit: September 22, 2007, 01:25:00 pm by mhanor » Logged
R1CH
Administrator
Member

Posts: 2625



« Reply #1 on: September 22, 2007, 04:23:19 pm »

It should work fine with software. Does it happen with all AC servers?
Logged
mhanor
Member

Posts: 120


« Reply #2 on: September 23, 2007, 06:36:26 am »

I've tried to connect to these anticheat servers many times each with the following results:

217.8.180.90:27911 - most of the times, it writes unknown renderer (q2 console message) or crashes with 0x80000003 (sometimes)
q2.computergames.ro:27910 - most of the times, it crashes with 0x80000009; or outputs unknown renderer message (q2 console message, but this console message is very rare on this server)
81.161.189.191 - it writes unknown renderer (q2 console message)

On distant servers (such as the 1rst and the 3rd in the list), sometimes I get in the game but it kicks me out with the message unknown rederer (q2 console message from anticheat) or it crashes (like it does sometimes with 217.8.180.90:27911). I couldn't crash the client on 81.161.189.191. The server q2.computergames.ro:27910 is the closest and it crashes almost every time and almost instant after it writes "loading anticheat" in r1q2 console.
Logged
R1CH
Administrator
Member

Posts: 2625



« Reply #3 on: September 23, 2007, 06:47:39 am »

Make sure you are using ref_soft from the 3.20 release, other versions will not work. To be sure, here is the clean version:

http://r-1.ch/original-3.20-anticheat-approved-renderers.zip
Logged
mhanor
Member

Posts: 120


« Reply #4 on: September 23, 2007, 06:56:26 am »

oops...  hmm... I have Quake2 3.19 july 2007 build (the steam version)

and the renderers differ also... thanks... I don't know why they recompiled 3.19 instead of 3.20

PS: it works... thanks
« Last Edit: September 23, 2007, 07:02:05 am by mhanor » Logged
R1CH
Administrator
Member

Posts: 2625



« Reply #5 on: September 23, 2007, 07:58:01 am »

3.19 was a test version of 3.20, however I don't think anything was changed between the test and release, although the files themselves may be different. I can't imagine why Steam would distribute 3.19 files though! Maybe you should contact them about it as I'm sure it could happen to other users.
Logged
mhanor
Member

Posts: 120


« Reply #6 on: September 23, 2007, 08:10:37 am »

I already submitted a question to steam

the renderers (soft and gl) are different from the original 3.20 renderers
the baseq2\gamex86.dll file is identical with the original... also the extra pak files are identical to those included in the quake2 3.20 full patch...

strange mixing of files... probably they recompiled the renderers, not only the exe
I can understand the exe's recompilation, for steam integration... but I don't understand the recompilation of the renderers
« Last Edit: September 23, 2007, 08:15:25 am by mhanor » Logged
Pages: [1]
Print
r1ch.net  |  r1ch.net stuff  |  Anticheat  |  Topic: anticheat crash using software renderer
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines